srlaten

Семинар за запошљавање младих

(извор: Salto-youth.net)

У Мадриду, од 16. до 20. октобра биће одржан семинар који има за циљ размену искустава и пројеката који подстичу запосленост младих. 

foto: injuve-eu.org

У оквиру форума, расправљаће се и о темама: начини и методологије обезбеђивања веће запослености младих, постојећи проблеми који доводе до незапослености младих, поређење ситуација незапослености младих у земљама учесницама као и поређење постојећих стратегија за спречавање исте, стварање заједничких пројеката који би требало да промовишу повећање запослености младих.

Организатори семинара су Шпанска национална агенција и град Мадрид. Већи део трошкова биће покривен од стране Youth in Action програма.

Радни језик ће бити енглески, тако да се од учесника тражи знање истог.

На семинару ће учествовати велики број европских земаља (Исланд, Лихтенштајн, Норвешка, Хрватска, Швајцарска, Турска, Аустрија, Бугарска, Кипар, Чешка, Данска, Естонија, Финска, Француска, Немачка, Грчка, Мађарска, Италија, Ирска, Латвиа, Литванија,   Луксембург, Холандија, Пољска, Португалија, Румунија, Словенија, Шпанија, Шведска, Малта, Уједињено Краљевство, Белгија, Словачка).

Пријаве се могу поднети до 4. септембра. За више информација и пријаву пратите овај линк.

Check Also

Срби из Пљеваља: Ово је велики дан за нас

Директор Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону Арно Гујон заједно с владиком …