srЋирилицаlatLatinicaenEnglish
Почетна >>> Вести >>> Сентандрејски мотиви инспирација

Сентандрејски мотиви инспирација

извор: Дневник

У Сентандреји крајем октобра отворена је 20. по реду српска ликовна колонија Сентандреја 2013. у згради Препарандије на главном сентандрејском тргу. Српски ликовну колонију организовали су Српска самоуправа – Будимпешта XIV кварт у сарадњи са Српском самоуправом у Сентандреји и Музејем Епархије будимске у Сентандреји.

sent andreja-pngОве године у раду 20. српске ликовне колоније учествовало је укупно 13 уметника: Нада Денић, Милан Јакшић, Бојан Кириџић, Сибила Петењи-Арбутина, Игор Цвејановић, Владислав Шешлија, Данило Вуксановић, Петер Берензаи, Ана Бози, Дијана Веребљи, Даниел Малбаша, Агнеш С. Варга. На српској ликовној колонији настало је више од тридесет слика у резличитим, ауторским правцима, од којих су многе биле инспирисане Сентандрејом као местом од изузетног значаја за српску културу.

На отварању изложбе говорили су др Ференц Диц, градоначелник Сентандреје, Раде Дробац, амбасадор републике Србије у Будимпешти, Сава Степанов из завода за културу Војводине и мр Данило Вуксановић из Галерија Матице српске.

Check Also

Сарадња Генералног конзулата у Диселдорфу и Удружења српских лекара и стоматолога

Скупштина Удружења српских лекара и стоматолога у Немачкој одржана је 14. септембра у просторијама Генералног …