srlaten

Шеста конференција новинара и медија дијаспоре

aжурирано 19.10.2015.

Овогодишња конференција новинара и медија дијаспоре и српских организација региона биће одржана 23. октобра у Београду, у Прес центру УНС-а, (Кнез Михајлова 6/III). Теме су финансирање медија дијаспоре и Срба из региона и њихово прилагођавање дигиталном окружењу. 

Конференција медија дијаспоре, 2013. године
Конференција медија дијаспоре, 2013. године

Конференција новинара и медија дијаспоре и Срба у региону, коју организују Министарство спољних послова – Управа за сарадњу с дијаспором и Србима у региону и Удружење новинара Србије, биће одржана 23. октобра у Београду. Шесту конференцију новинара и медија дијаспоре подржава и Министарство културе и информисања.

uns

Конференција ће бити посвећена пројектном суфинансирању медија дијаспоре и региона, преласку штампаних издања на онлајн платформе и могућим моделима финансирања медија.

Учеснике конференције поздравиће министар спољних послова Републике Србије Ивица Дачић, државни секретар у Министарству културе и информисања Саша Мирковић и председница УНС-а Љиљана Смајловић.

Заменик председника Одбора за дијаспору и Србе у региону Народне скупштине Миодраг Линта, представница Управе за сарадњу са дијаспором и Србима у региону Николина Милатовић Поповић и генерални секретар УНС-а Нино Брајовић говориће о искуствима и изазовима конкурса за суфинансирање медија дијаспоре и региона.

О преласку штампаних издања на онлајн платформе и могућим моделима финансирања онлајн медија дијаспоре, као и подршци из матице и могућим видовима сарадње, говориће координатор УНС-ове школе ВебНовинар Марко Недељковић и уредници и новинари медија из дијаспоре и региона.

У последњој сесији конференције, представница Канцеларије за сарадњу са цивилним друштвом Милена Бановић и Министарства културе и информисања Борка Рајшић говориће о финансирању организација цивилног друштва – припадника српске заједнице из региона и дијаспоре и смерницма за писање пројеката за конкурс за суфинансирање које расписује Министарство културе и информисања.

Најаву за медије и Агенду можете преузети на сајту Прес центра УНС-а.

Check Also

Арно Гујон посетио Србе у Федерацији БиХ и поделио поклоне ђацима

Директор Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону Арно Гујон поделио је ђацима …