srЋирилицаlatLatinicaenEnglish

Наставља се говор мржње у Вуковару

ажурирано

Двојезична табла која је јуче поподне стављена на место претходно разбијене табле на згради Вуковарско-сремске полиције поломљена је поново синоћ око 19 сати. У току јучерашњег дана у Вуковару је скинуто укупно 14 табли са двојезичним  натписима.

vukovar

Таблу са двојезичним натписом на згради вуковарске полиције синоћ је оштетила особа с подручја Загреба, која је из полицијске станице пуштена након обављеног информативног разговора, саопштила је данас вуковарско-сремска полиција. Због отуђења и оштећења двојезичних табли у Вуковару полиција је током јучерашњег дана обавила разговоре с укупно седам особа, које су након разговора пуштене, пренела је агенција Хина.

Раније је портпарол полицијске управе Домагој Џигумовић, рекао да је реч о особама са подручја града Вуковара, а „сва прикупљена сазнања“ полиција је проследила меродавном државном тужилаштву.

Припадници Штаба за одбрану хрватског Вуковара јуче су скинули или разбили све двојезичне табле у граду, а након обележавања годишњице оснивања 204. вуковарске бригаде.

Две особе су, прецизира загребачки дневник, прво разбиле таблу на згради Полицијске станице, одмах потом су ухапшене, да би након тога скинуте и преостале ћирилично-латиничне табле постављене у Вуковару.

Према речима председника координација бранитељских удружења града Вуковара, Фрање Шољића, осим разбијене табле на Полицијској станици, у граду више нема двојезичних табли.
Остале табле Бранитељи су скинули и однели у канцеларију градоначелника да их он, како је нагласио Шољић, врати у Загреб.

Од прошле јесени до сада у Вуковару су двојезичне табле у више наврата присилно скидане и уништаване, да би их власт изнова враћала на законом предвиђена места.

Check Also

Донација Србије Српској – помоћ у борби против вируса Covid19

извор: srbija.gov.rs Председник Републике Србије Александар Вучић обишао је данас, заједно са потпредседницом Владе и …