srlaten

Школа из Бојника представља Србију на конференцији у Ослу

Извор: Министарство просвете, науке и технолошког развоја

Основна Школа „Станимир Вељковић Зеле“ из Бојника преставила је на међународној конференцији Савета Европе у Ослу примере добре праксе када је реч о примени демократске културе у школама и мерама за спречавање дискриминације.

Та школа је изабрана међу 748 школа из Европе и једна је од школа које је примере своје добре праксе представила на конференцији коју је отворила премијерка Норвешке Ерна Солберг.

На конференцији учествују и министар просвете и интеграција Норвешке Јан Торе Саннер, генерални секретар Савета Европе Торбјорн Јагланд и генерални директор одељења за демократију Снежана Самарџић Марковић.

Професрока енглеског језика из ОШ „Станимир Вељковић Зеле“  Ана Стојковић је на конференцији представила активности које помажу у стварању инклузивне и демократске школе.

На конференцију су, осим представника Министарства просвете, науке и технолошког развоја  позвани и представници школа 18 држава, а према избору Савета Европе Србију представља  школа „Станимир Вељковиц Зеле“ из Бојника.

Конференција је  повод за покретање кампање под називом „Free to speak, safe to learn“-democratic schools for all“, чији је циљ безбедност ученика и слобода говора у школама.

       

Check Also

Гујон се састао с градоначелником Бањалуке Драшком Станивуковићем

Директор Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону Арно Гујон састао се с …