srlaten

Школа језика и културе

Београдска летња школа која окупља младе из земље, региона, српске дијаспоре и целог света ради професионалног усавршавања на једном од десет светских језика, одржава се у две смене: од 7 – 19. јула и од 21. јула – 02. августа.

leto1

Програм рада школе је подељен на едукативни и друштвено-туристички део у циљу промоције српског језика и наше историјске и културне баштине.

Друштвено–туристички део се састоји од целодневних и полудневних екскурзија на територији Београда и Србије, са организованим програмом кроз који ће се учесници упознати са културом и историјом Београда и наше земље. Током трајања школе учесници ће имати организоване обиласке фрушкогорских манастира, Сремских Карловаца, Новог Сада, Тополе, Опленца и Орашца.

Након школе, постоји могућност да се оним учесницима који то желе, организују и додатни програми у трајању од 7 дана, на Златибору или на Јадранском мору. Прошле године школа je имала полазнике из Јапана, Велике Британије, Италије, Аустрије, Данске, Русије, Аустралије, Немачке, Шпаније и других земаља.

Оснивач и организатор ове, осме по реду, интернационалне летње школе језика је Фонд за међународну комуникацију, уз подршку Туристичке организације Београда.

Као и претходних година, Фонд обезбеђује 10 стипендија за најбоље студенте из земље и иностранства. За услове стипендирања погледајте линк: http://www.belgradesummer.org/lang-srb/stipendije.php

Check Also

Срби из Пљеваља: Ово је велики дан за нас

Директор Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону Арно Гујон заједно с владиком …