srlaten

СКУД „Африка“ – Чувари наслеђа

Српско културно уметничко друштво „Африка“ из Јоханесбурга организовало је у суботу, 8. септембра 2018. године у Викторија позоришту у Јоханесбургу Други пролећни фолклорни фестивал „Чувари наслеђа“

Овогодишњи фестивал је посвећен јубилеју сто година од рођења Нелсона Манделе. У првом делу фестивала учествовале су групе које су представљале поред Србије и ЈАР и Азербејџан, Белорусију, Бугарску, Кину, Индију, Ирску, Казахстан, Португал, Русију, Шкотску и Шпанију. Уз бројне учеснике из 13 земаља присуствовало је око 200 наших грађана, као и угледне званице. Манифестација је осим добровољним прилозима суфинансирана средствима Министарсва спољних послова –  Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону.

Касније ове године организатори фестивала су у сарадњи са Заједничком комором привреде и индустрије Србије и југа Африке из Јоханесбурга најавили одржавање две радионице посвећене промоцији предузетништва међу младима у нашој дијаспори као и јачању пословних веза омладинаца припадника наше заједнице у ЈАР  са матичном државом.

У међувремену ансамбл СКУД „Африка“ ће као гост Завода за културу Војводине имати концерт у првој половини октобра у Новом Саду, а пре образовно-рекреативног кампа за Српску школску децу узраста од 6 до 16 година који је СКУД „Африка“  као организатор у сарадњи са Српском школом „Свети Сава“ из Јоханесбурга, организује у Јоханесбургу почетком децембра о.г. а што је такође најављено на овогодишњем фестивалу „Чувари наслеђа“.

Check Also

Гујон се састао с градоначелником Бањалуке Драшком Станивуковићем

Директор Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону Арно Гујон састао се с …