srlaten

Скупштина дијаспоре са својим народом

Драган Станојевић, председник Скупштине дијаспоре и Срба у региону обратио се делегатима и бројној српској дијаспори широм света, апелујући на хуманост и солидарност са нашим народом.

dragan stanojevic„Браћо у расејању, као и увек, ми смо потпора нашем народу кад год му је било најпотребније. Догодила се велика трагедија у нашој Србији и опет ми, верна деца државе наше Србије и народа Српскога, треба да се одазовемо колико можемо и да учинимо све што можемо да помогнемо, а можемо као и увек много. Позивам Вас све да још једном покажемо љубав према свом народу и дамо све од себе да му помогнемо!“, поручио је Драган Станојевић.

Станојевић је апеловао да се помоћ уплаћује на званичне рачуне државе Србије и изразио жељу дијаспоре да се зна где ће средства бити потрошена.

Председник Скупштине дијаспоре и Срба у региону је на Владу Србије да редовно ажурира списак потреба, као и да испита могућност да у сарадњи са домаћим мобилним оператерима направи међународни број на који би људи из дијаспоре могли да шаљу СМС поруке и укажу суму.

Check Also

Гујон о Олуји: Не смемо да заборавимо 1.881 убијеног Србина и 220.000 прогнаних

Директор Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону Арно Гујон је изјавио да …