srlaten

Скупштина ОССИ на Белом двору

Скупштина Организације српских студената у иностранству (ОССИ) одржана је 17. августа на Белом двору, у присуству престолонаследника Александра, принцезе Катарине и принца Филипа.

Са скупа је послата порука младима који студирају у иностранству да треба љубави, воље и жеље да се врате у домовину и стварају за своје и за себе, а ако остану, да не забораве да допринесу Србији. Прочитано је писмо Лазара Крстића, будућег министра финанасија у Влади  Србије, и некадашњег члана ОССИ.

Престолонаследник Александар Карађорђевић рекао је да су образовани млади будућност Србије и да држава мора да учини све да остане у контакту са њима.

„Моја Фондација за образовање стоји вам на располагању да заједничким напорима створимо бољу климу за студенте у Србији, како бисмо спречили „одлив мозгова“ и пружили нашим младима боље услове за њихову будућност“, поручио је Карађорђевић.

Свечаном скупу испред Канцеларије Владе за дијаспору присуствовали су руководилац Групе за статусна питања Звонко Шошевић и саветница Маша Мишић.

Организација српских студената у иностранству  окупља српске студенте на основним, магистарским и докторским студијама широм света. ОССИ има за циљ да умрежи студенте, омогући размену информација и пружање помоћи као и организовање заједничих пројеката који на прави начин представљају Србију.

Check Also

Срби из Пљеваља: Ово је велики дан за нас

Директор Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону Арно Гујон заједно с владиком …