srlaten

Скупштина Просвјете у Цириху

Извор: РТС

У петак 29. јуна у Светоуспенском Храму у Цириху одржана је информативна скупштина СПКД „Просвјета“.

Програм је отворила млада пијанисткиња Сара Димитријевић а затим су младе чланице „Богородичног хора“ отпевале неколико духовних песама.

Председник СПКД „Просвјета“ др Чедомир Паповић поздравио је присутне а потом замолио Оца др Мирослава Симјоновића да благослови скуп. Прва тачка дневног реда била је извештај о досадашњим активностима, затим најава предстојећих дођаја као и сарадња са многим нашим удружењима који имају исте интересне сфере.

Председник СПКД „Просвјета“ др Чедомир Паповић најавио је многа предавања наших еминентних професора. Најављене су и „Вечери пријатеља уметности“ и још пуно тога а све у циљу очувања културне баштине.

Под тачком разно предложена је и сарадња са допунском српском школом. Магистар Живко Марковић, говорио је на тему нове књиге, чији се томови још увек раде а који говоре о студентима и стогодишњици завршетка првог српског рата.

Тема је многе посетиоце као и чланове управе врло заинтересовала тако да се после летње паузе очекују прва предавања мр Живка Марковића. Следећи састанак СПКД Просвјете одржаће се почетком септембра.

Check Also

Гујон о Олуји: Не смемо да заборавимо 1.881 убијеног Србина и 220.000 прогнаних

Директор Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону Арно Гујон је изјавио да …