srЋирилицаlatLatinicaenEnglish
Почетна >>> Актуелно >>> Скупштина Просвјете у Цириху

Скупштина Просвјете у Цириху

Извор: РТС

У петак 29. јуна у Светоуспенском Храму у Цириху одржана је информативна скупштина СПКД „Просвјета“.

Програм је отворила млада пијанисткиња Сара Димитријевић а затим су младе чланице „Богородичног хора“ отпевале неколико духовних песама.

Председник СПКД „Просвјета“ др Чедомир Паповић поздравио је присутне а потом замолио Оца др Мирослава Симјоновића да благослови скуп. Прва тачка дневног реда била је извештај о досадашњим активностима, затим најава предстојећих дођаја као и сарадња са многим нашим удружењима који имају исте интересне сфере.

Председник СПКД „Просвјета“ др Чедомир Паповић најавио је многа предавања наших еминентних професора. Најављене су и „Вечери пријатеља уметности“ и још пуно тога а све у циљу очувања културне баштине.

Под тачком разно предложена је и сарадња са допунском српском школом. Магистар Живко Марковић, говорио је на тему нове књиге, чији се томови још увек раде а који говоре о студентима и стогодишњици завршетка првог српског рата.

Тема је многе посетиоце као и чланове управе врло заинтересовала тако да се после летње паузе очекују прва предавања мр Живка Марковића. Следећи састанак СПКД Просвјете одржаће се почетком септембра.

Check Also

Јачање подршке Србије Републици Српској

Извор: Влада Републике Србије Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић изјавила је у Бањалуци да …