srlaten

Скупштина Савеза Срба Шведске

У Седертељеу у Шведској одржана је годишња скупштина Савеза Срба Шведске. Домаћин делегатима и гостима Скупштине је било Српско удружење из Седертељеа.

skupstina sss

 

У уводном делу Скупштине делегате је поздравио амбасадор Републике Србије у Краљевини Шведској Душан Црногорчевић. Амбасадор Црногорчевић је том прилииком добио захвалницу Саваза Срба Шведске за изванредну сарадњу са Савезом у свим областима, а нарочито током прикупљања помоћи пострадалим у прошлогодишњим поплавама у Србији и Републици Српској.

Скуп су поздравили и представници Српске Православне Цркве, ЕрСрбије, Фолксама, представници Српске омладинске организације, Српског Савеза Норвешке,  и  специјални гост, војнополитички аналитичар, новинар и публициста Мирослав Лазански, који је у вечерњим сатима одржао предавање о актуелној ситуацији у Европи и на Балкану.

На Скупштини су усвојени извештаји Управе Савеза Срба Шведске. За председника је у другом мандату изабран Ђорђе Брстина.  У Управу ССШ-а изабран је и Далибор Михајловић, а основана  је и Комисија за социјално-друштвена питања која ће се у наредном периоду бавити питањима пензија. На Скупштини ССШ-а је усвојен је План рада за наредни период.

Традиционални 35. Омладински фестивал Савеза Срба Шведске, биће одржан 16. Маја у Халмстаду. Домаћин Фестивала је удружење «Српско удрузење» из Халмстада. Пријаве за мали фудбал, шах, стони тенис и кошарку потребно је послати до 30. априла. Информације и пријавни лист преузмите ОВДЕ.

Check Also

Срби из Пљеваља: Ово је велики дан за нас

Директор Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону Арно Гујон заједно с владиком …