srlaten

Састанак с удружењима из Хрватске и РС

Директорка Владине Канцеларије за сарадњу са дијаспором и Србима у региону др Славка Драшковић одржала је састанак са представницима удружења из Хрватске и Републике Српске. Састанку су присуствовали Ружица Мандић из ,,Удруге жена из Вуковара“, Зоран Којић и Горан Челар из ,,Српског народног форума“ и председник удружења ,,Јадовно 1941“ Душан Басташић, као и чланови ових организација.

Slavka Draskovic

[blockquote_left] Промоција Јадовно 1941.

Удружење потомака и поштовалаца жртава Јадовно 1941. бави се откривањем истине о злочинима почињеним у концентрационим логорима Госпић-Јадовно-Паг за време Другог Светског рата. Вечерас, у 18 часова, у Парохијском дому храма Светог Саве одржаће се промоција и конференција за новинаре новооснованог удружење грађана Јадовно 1941. из Београда. [/blockquote_left]

Представници удружења представили су своје активности и образложили проблеме са којима се суочавају, затраживши подршку институција Владе Републике Србије. Разговарали су о потреби да се подрже манифестације које негују културу и обичаје и могућностима јачања организација цивилног друштва које раде на заштити наших сународника.

Директорка Славка Драшковић је позвала организације на јединство и бољу међусобну комуникацију између кровних организација као што су ЗВО и СНВ и других удружења и организација из невладиног сектора.

Било је речи и о проблематици у вези са вртићем Вуковар 2. Директорка је истакла важност дијалога између надлежних органа Републике Хрватске у циљу проналажења адекватног решења за опстанак ове институције која има велики значај за српски народ у Вуковару.

Check Also

Гујон о Олуји: Не смемо да заборавимо 1.881 убијеног Србина и 220.000 прогнаних

Директор Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону Арно Гујон је изјавио да …