srlaten

Славка Драшковић у Москви

Директорка Канцеларије за сарадњу са дијаспором и Србима у региону Славка Драшковић је присуствујући на Српско – руској инвестиционој конференцији у Москви одржала састанак са Константином Затуљином, директором Института за дијаспору и интеграцију, као и са представницима српске дијаспоре у Русији. 

Andjelkovic, Timotijevic, Pantovic, Mitrovic, i S. Draskovic
Славка Драшковић са Србима из Русије (Анђелковић, Тимотијевић, Пантовић, Митровић, Драшковић)

«Искуство које овај Институт има у раду са Русима ван граница Русије, у њиховом окружењу, је изузетно значајно за нас. Посебно имајући у виду да Руси у окружењу имају сличне проблеме са правима као и Срби у региону», рекла је поводом састанка Славка Драшковић.

Једна од тема разговора је по речима директорке Канцеларије, била и могућа заједничка конференција на тему положаја народа који су остали уразличитим државама региона, а након распада бивших савезних држава.

Састанку је присуствовао и заменик директора Института Владимир Зарикина и представник амабасаде Републике Србије у Москви.

Сусрет са представницима дијаспоре

Славка Драшковић је у Москви имала и састанаке са представницима неколико удружења Срба у дијаспори, као и са српским привредницма који раде у Русији. Састанку са српском дијаспором присуствовали су Момчило Зековић, први саветник Амбасаде Србије; чланови Управе Регионалне друштвене организације Обједињење Срба – Божидар Митровић, Наташа Срзентић, Радомир Николић, Славиша Вуковић, Стево Пантовић, Анђелкович Раде, Бранислава Глигоров, Иканович Будимир, Икановић Миломир, Даница Продановић, Весна Пантовић, Срећко Арлов, и представник друштва  Ано Тамо  Далеко  Ђорђе Тимотијевић.

Српско – руској инвестиционој конференцији у Москви присуствовало је и око педесет привредника из српске дијаспоре, који ће у наредном периоду, по речима директорке Канцеларије, радити на томе да пројекти представљени на Конференцији стигну и до других потенцијалних инвеститора у Русији и региону.

Паралелно са посетом директорке, Руску федерацију је посетио и председник Србије Томислав Николић.

Check Also

Арно Гујон посетио Србе у Федерацији БиХ и поделио поклоне ђацима

Директор Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону Арно Гујон поделио је ђацима …