srlaten

Славка Драшковић са Србима из Хрватске

Директорка Канцеларије Владе Србије за дијаспору и Србе у региону др Славка Драшковић присуствовала је заједничком скупу представника организација Срба у Хрватској који је одржан у просторијама Српског народног вијећа у Загребу.

slavka-draskovic

Главна тема овог састанка била је унапређење сарадње српских организација из Републике Хрватске у циљу  јединственог деловања по питању актуелних догађаја  у Хрватској, међусобне сарадње и заједничког рада на решавању питања Срба у Хрватској.

„Очекујем да ће Министаство управе Хратске донети одлуку о неусаглашености измене Статута града Вуковара са Уставом Хрватске, односно са загарантованим уставним правом српске националне мањине. Надамо да ће Хрватски државни органи у том случају  исправно поступити», нагласила  је у свом обраћању др Славка Драшковић.

Наше деловање усмерено је решавање других покренутих питања, као што су враћање одузетих станарских права, покретне и непокретне имовине  или исплате неисплаћених пензија.

„Питање економске обнове ратом захваћених подручја  укључује проблем незапослености, као једне од највећих препрека одрживом повратку и пуној реинтеграцији повратника српске националности», истакла је Славка Драшковић.

slavka draskovic
На слици с лева на десно: Милорад Пуповац, Славка Драшковић, амбасадор Станимир Вукићевић, Миодраг Линта

Скупу у Загребу су присуствовали и представници Народне скупштине Републике Србије, Српске православне цркве, Амбасаде Републике Србије у Хрватској, представници српских политичких странака и организација у Републици Хрватској.

Другог дана радне посете др Славка Драшковић присуствоваће другој Великој скупштини Српског народног вијећа која ће се одржати у Загребу у дворани Лисински.

Повезане вести – спољни линкови:  РТС, Вечерње новости, Међународни радио СрбијаКрстарица.

Check Also

Арно Гујон посетио Србе у Федерацији БиХ и поделио поклоне ђацима

Директор Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону Арно Гујон поделио је ђацима …