srlaten

Специјални летови за држављане Републике Србије

Влада Републике Србије више неће организовати бесплатне летове којима је грађане враћала у земљу током ванредног стања, с обзиром да више нема грађана Републике Србије који на аеродромима чекају на повратак у државу, изјавио је Ивица Дачић, први потпредседник Владе и министар спољних послова.

Он је за ТВ Пинк рекао да ће национални авио-превозник „Ер Србија“, пре 18. маја обављати  специјалне летове за грађане који хоће да се врате, по комерцијалним условима и регуларним ценама карата. Летови за репатријацију ће се обавити од 11. до 15. маја, а карте ће се наплаћивати по нормалним условима, рекао је министар.

У понедељак, 11. маја, лети авион за Париз, у уторак за Франкфурт, среда Беч, четвртак Франкфурт и петак Цирих, рекао је Дачић и додао да свако ко под тим условима жели да путује треба да се јави контакт центру „Ер Србије“.

Дачић је подсетио да је Влада Републике Србије од почетка епидемије вируса корона, увођења ванредног стања и затварања граница, вратила у земљу око 15.000 људи који су били заробљени на аеродромима, на службеним путовањима, студенте, ђаке, туристе и да је за њих превоз био бесплатан.

Check Also

Срби из Пљеваља: Ово је велики дан за нас

Директор Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону Арно Гујон заједно с владиком …