srЋирилицаlatLatinicaenEnglish
Почетна >>> Вести >>> Специјални летови за држављане Републике Србије

Специјални летови за држављане Републике Србије

Влада Републике Србије више неће организовати бесплатне летове којима је грађане враћала у земљу током ванредног стања, с обзиром да више нема грађана Републике Србије који на аеродромима чекају на повратак у државу, изјавио је Ивица Дачић, први потпредседник Владе и министар спољних послова.

Он је за ТВ Пинк рекао да ће национални авио-превозник „Ер Србија“, пре 18. маја обављати  специјалне летове за грађане који хоће да се врате, по комерцијалним условима и регуларним ценама карата. Летови за репатријацију ће се обавити од 11. до 15. маја, а карте ће се наплаћивати по нормалним условима, рекао је министар.

У понедељак, 11. маја, лети авион за Париз, у уторак за Франкфурт, среда Беч, четвртак Франкфурт и петак Цирих, рекао је Дачић и додао да свако ко под тим условима жели да путује треба да се јави контакт центру „Ер Србије“.

Дачић је подсетио да је Влада Републике Србије од почетка епидемије вируса корона, увођења ванредног стања и затварања граница, вратила у земљу око 15.000 људи који су били заробљени на аеродромима, на службеним путовањима, студенте, ђаке, туристе и да је за њих превоз био бесплатан.

Check Also

Од петка 22. маја без ПЦР теста за улазак у Србију

Од петка, 22. маја, за улазак у Републику Србију неће бити потребан негативан тест, нити …