srlaten

СПО(Ј)И на турниру у знак сећања на страдале у Мартовском погрому

Културно-спортско друштво „Братство“ из Инсбрука на деветогодишњицу Мартовског погрома на Косову и Метохији организовало је турнир у футсалу, који је на предлог Омладинске организације СПО(Ј)И и уз подршку свих гостију почео минутом ћутања. 

Домаћа екипа „Братства“ на првој утакмици носила је црне траке у знак сећања на све страдале Србе током мартовског погрома, а екипе „Мики транспорт“ и „ФК Споји!“ траке су носили током читавог турнира. Турнир је освојила екипа „ФК Обилић“ из Прњавора, победивши екипу „НК Зрињнски“, а екипа „ФК Споји!“ стигла је до четвртфинала.

Дан раније, на 3. Конгресу Савеза Срба у Аустрији, одржаном у Инсбруку, приказане су фотографије и филм „Злочин без казне“ о мартовском погрому на Косову и Метохији.

Српска православна омладина Инсбрук – СПО(Ј)И, организација „28. јун“ из Канаде, Српски институт из Вашингтона, КУД „Бранко Радичевић“ из Беча, Заједница Срба Тирол и други придружили су се Канцеларији за сарадњу с дијаспором и Србима у региону у подршци акцији једномесечног обележавања мартовског погрома, почев од 17. марта.

 Биланс мартовских догађаја из 2004. године на Косову и Метохији је 19 погинулих, преко 4.000 прогнаних Срба, етнички очишћених шест градова и девет села, око 1.000 уништених српских кућа и 35 запаљених цркава.

Check Also

Откривен споменик посвећен свим генерацијама Срба у Канади

Српска заједница добила је споменик који је посвећен свим генерацијама Срба који су сачували наше …