srlaten

Спортисти у акцији и ван терена

Извор: РТС

Широм света спортисти организују прикупљање помоћи за Србију, али и шире вести о катастрофи која је задесила многе крајеве, не само у Србији него и у региону. Бивши кошаркаш Радослав Нестеровић, живи у Љубљани, и организатор је прикупљања помоћи у земљама региона.

Радослав Нестеровић, некадашњи словеначки кошаркашки репрезентативац организовао је акцију прикупљања помоћи за становништво угрожено од поплава у Србији, Босни и Хрватској.

У почетку је мислио да ће два комбија кренути где је помоћ најпотребнија, али одзив људи је био у толико велики да је Српска православна црква у Љубљани отворила врата свог новог Културног- пасторалног центра где се брзо организовало стотину волонтера око сортирања и утовара ствари.

Захваљујући Раши Нестеровићу прикупљено је преко 400 тона помоћи које је превезло 19 шлепера.

„На сваком шлеперу било је 10 тона воде, 8 тона хране и 6 тона средстава за хигијену. До сада је прикупљено 400 тона помоћи и користим прилику да се захвалим свима који су помогли и онима којима су беспалтно превозили помоћ у данима када је било тешко прићи поплављеним градовима“, каже Раша Нестеровића.

Акција Раше Нестеровића у Љубљани неће стати. Истим темпом несебична помоћ стиже.

Check Also

Гујон о Олуји: Не смемо да заборавимо 1.881 убијеног Србина и 220.000 прогнаних

Директор Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону Арно Гујон је изјавио да …