srЋирилицаlatLatinicaenEnglish

Срби из дијаспоре спремни да улажу у Ниш

Српски привредници из Русије заинтересовани су за инвестиције на простору Ниша. Нишка Бања је на списку локација повољних за улагање у овој општини, сложили су се привредници из дијаспоре и градоначелник Ниша, др Зоран Перишић.

Градоначелник Ниша, др Зоран Перишић, састао се у Градској кући са двојицом водећих српских привредника у Русији, Љубомиром Ћурчићем и Гораном Радмановцем.

Ћурчић и Радмановац у Москви већ деценијама успешно воде своја грађевинске фирме. Граде виле, палате и луксузне хотеле, али и комерцијалне, велике зграде од 30 00 до 300 000 квадрата. Они су спремни су да део свог капитала уложе у Ниш.

„Ако могу у Русији и другим државама, зашто не бих инвестирао и у својој земљи, укључујући и Ниш“, каже Ћурчић, наглашавајући да је важно и његово познанство и пријатељство са руским милионерима, којима би могао да препоручи да уложе свој капитал у Србију.

„Највише сам заинтересован за инвестиције у Нишкој Бањи и на простору намењеном за аква парк, јер би то у туристичком смислу било примамљиво просечним Русима“, додаје Ћурчић.

„Током мог боравка у Москви уверио сам се у све оно што двојица наших привредника раде. То је задивљујуће. У року од 20 дана урадићемо каталог привредних потенцијала Ниша, који ће они да презентују и руским потенцијалним инвеститорима“, каже градоначелник Перишић.

Посета Нишу била је у склопу посете делегације наших успешних привредника из дијаспоре.

Check Also

Гујон на Спасовдан са Србима у Румунији

Директор Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону Арно Гујон у дводневој је …