srlaten

Срби од Сарајевског атентата до Хашког суда

Удружење Срба из Хрватске организовало је научни скуп „Српски народ од Сарајевског атентата до Хашког трибунала“, под покровитељством Канцеларије Владе Србије за дијаспору и Србе у региону. На скупу је изложено 22 реферата који ће бити објављени у „Зборнику радова“.

Разматране су три теме: Генеза страдања српског народа, Последице страдања и прогона српског народа и Могућа решења насталих проблема . Посебно је скренута пажња на све жешће насртаје разних фалсификата који се намећу преко медија и опасно угрожавају српски национални идентитет.

На скупу су учествовали Никола Жутић са Института за савремену историју, Милојко Будимир, генерални секретар Асоцијације избегличких и других удружења Срба из Хрвратске, Мирослав Свирчевић са Балканолошког института, Момчило Диклић с Института за европске студије, Гојко Маловић из Архива Југославије, Момчило Суботић с Института за савремену историју, академик Веселин Ђуретић, Душица Бојић, Радован Пилиповић, Милисав Секулић, Момчило Вуксановић из Српског националног савета Црне Горе, Милан Игрутиновић и Гордана Живковић из Института за европске студије и други.

Check Also

Срби из Пљеваља: Ово је велики дан за нас

Директор Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону Арно Гујон заједно с владиком …