srЋирилицаlatLatinicaenEnglish

Споразум о возачким дозволама са Грчком

Држављани Србије који живе у Грчкој, моћи ће да замене важеће српске возачке дозволе за иста грчка документа, без претходног полагања теоријског и практичног дела возачког испита.

То је предвиђено Споразумом о међусобном признавању возачких дозвола који су данас у Солуну потписали потпредседник Владе Србије и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић и министар инфраструктуре и саобраћаја Републике Грчке Христос Спирцис. Како се наводи у саопштењу МУП-а исти принцип ће за замену дозвола важиће и за држављане Грчке који живе у Србији.

Стефановић се данас у Солуну састао и са грчким министром унутрашњих послова Николасом Тоскасом, са којим је разговарао и о хапшењу српских држављана на Закинтосу.

Стефановић се, како се наводи, током састанка уверио да они имају фер третман и да се према њима поступа у складу са законом.
Двојица министара истакли су добре односе две полиције, а разговарали су и о унапређењу сарадње оперативних служби и бржој размени информација.
То се, између осталог, односи и на размену сазнања око потенцијалних терориста који би се могли наћи међу мигрантима, који пре доласка у Србију пролазе и кроз Грчку.

Извор: Танјуг

Check Also

Донација Србије Српској – помоћ у борби против вируса Covid19

извор: srbija.gov.rs Председник Републике Србије Александар Вучић обишао је данас, заједно са потпредседницом Владе и …