srlaten

„Срби за Србе“ прикупили 200.000 евра

Хуманитарна организација “Срби за Србе“, која окупља више хиљада чланова из расејања и Србије, покренула је велику акцију помоћи угроженим домаћинствима у Србији чија су имања погођена једном од највећих елементарних непогода у последњих 100 година. До сада је прикупљено више од 200.000 евра, саопштила је организација.

срби за србе

„Срби за Србе“ наводе да су обезбедили велику хуманитарну помоћ за угрожена подручја у Обреновцу и околним селима и прихватним центрима у Београду, угроженим људима у Малом Зворнику, Шапцу, Бајној Башти, Крупњу, Смедеревској Паланци и Параћину. Такође, први контигент помоћи упућен је у угрожена подручја у Републици Српској кроз локални огранак организације “Срби за Србе“.

Председник организације Игор Рашула се захваљује свим донаторима који су препознали тренутак да кроз финанијску помоћ обезбеде значајна средства за санирање штете проузроковане катастрофалним поплавама у Србији и Републици Српској. Он је додао да се акција “Борба против поплава“ се наставља и даље, јер је ово тек почетак окупљања српске дијаспоре и допремања неопходне помоћи угроженом становништву.

Организација, иначе, од 2005. године активно ради на прикупљању и пружању социјалне и хуманитарне помоћи угроженим породицама са петоро и више деце широм Балкана.

Check Also

Откривен споменик посвећен свим генерацијама Срба у Канади

Српска заједница добила је споменик који је посвећен свим генерацијама Срба који су сачували наше …