srЋирилицаlatLatinicaenEnglish
Почетна >>> Актуелно >>> Србија ће са Српском градити бољу будућност

Србија ће са Српском градити бољу будућност

извор: srbija.gov.rs 

Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић, који заједно са министром одбране Александром Вулином присуствовао обележавању Дана Републике Српске, поручио је да ће Србија наставити да са РС гради бољу будућност.

Стефановић је, у име Владе Србије, грађанима и руководству Републике Српске поручио да ће се наставити са инвестицијама.

Бићемо подршка једни другима, будући да је то најбољи начин да осигурамо да сви људи који овде живе имају чему да се радују, додао је он.

Такође, како је навео, наставићемо да размишљамо о томе које пројекте треба да заједнички подржимо и шта можемо да урадимо како бисмо осигурали да и Србија и Република Српска буду јаче свакога дана.

Стефановић је нагласио да само јака Србија може да буде ослонац Републици Српској и да остане гарант Дејтонског споразума, додавши и да Србија исто тако зна да само снажна РС може да јој помогне да остане гарант мира и стабилности у овом делу Европе.

Вулин је подсетио на то да Влада Србије и председник Србије увек и на првом месту воде рачуна о томе како живе Срби ван Србије, јер се онолико колико се чувају и поштују Срби који живе ван Србије, толико чува и поштује Србија.

Он је подсетио на то да је Република Српска настала као плод борбе, као потреба српског народа да се јасеновачки геноцид више никада не понови, и поручио да због тога Србија има обавезу да чува тековине те борбе, да чува дејтонску Босну и Херцеговину.

Check Also

Обележавање 10 година рада Српске школе ,,Свети Сава“ у Јоханесбургу

U subotu 30. novembra 2019. godine, u sali hrama Sv. apostola Tome u Johanesburgu, Srpska …