srlaten

Србија ће са Српском градити бољу будућност

извор: srbija.gov.rs 

Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић, који заједно са министром одбране Александром Вулином присуствовао обележавању Дана Републике Српске, поручио је да ће Србија наставити да са РС гради бољу будућност.

Стефановић је, у име Владе Србије, грађанима и руководству Републике Српске поручио да ће се наставити са инвестицијама.

Бићемо подршка једни другима, будући да је то најбољи начин да осигурамо да сви људи који овде живе имају чему да се радују, додао је он.

Такође, како је навео, наставићемо да размишљамо о томе које пројекте треба да заједнички подржимо и шта можемо да урадимо како бисмо осигурали да и Србија и Република Српска буду јаче свакога дана.

Стефановић је нагласио да само јака Србија може да буде ослонац Републици Српској и да остане гарант Дејтонског споразума, додавши и да Србија исто тако зна да само снажна РС може да јој помогне да остане гарант мира и стабилности у овом делу Европе.

Вулин је подсетио на то да Влада Србије и председник Србије увек и на првом месту воде рачуна о томе како живе Срби ван Србије, јер се онолико колико се чувају и поштују Срби који живе ван Србије, толико чува и поштује Србија.

Он је подсетио на то да је Република Српска настала као плод борбе, као потреба српског народа да се јасеновачки геноцид више никада не понови, и поручио да због тога Србија има обавезу да чува тековине те борбе, да чува дејтонску Босну и Херцеговину.

Check Also

Срби из Пљеваља: Ово је велики дан за нас

Директор Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону Арно Гујон заједно с владиком …