srlaten

Ноћ музеја у Канцеларији за дијаспору

У десетој, јубиларној Ноћи музеја у суботу, 18.маја 2013.године, учествује и Канцеларија за сарадњу с дијаспором и Србима у региону Владе Републике Србије.

Програм је осмишљен у виду дружења са нашим људима из расејања. У директном разговору биће испричане приче о потрази и борби за срећом . Уз послужење „носталгије“ биће приказан и филм о младим Србима у Њујорку.

Посетиоцима ће бити понуђено и учешће у радионици за израду сувенира.

Ексклузивно у Ноћи музеја у Канцеларији за дијаспору наступиће дива џез музике Јасне Јовићевић, из Канаде.

Програм:

18:00

Представљање старозанатске технике декорисања лицидерских колача, уз стављање акцента на промоцију ћирилице и укључивање деце у исписивање ћириличних слова на лицидерским срцима. У декорисању учествују и посетиоци.

У сарадњи са „Сувенири Србије“ http://www.suvenirisrbije.com/

19:00

Филм „Њујорк:шест сати раније“, аутора Драгане Кањевац уз продукцију Наташе Милојевић, о младим Србима у Њујорку (трајање 60 минута,са поновљеним приказивањем из сата у сат).

Јасна Јовићевић, џез певачица из Канаде

20:30

Концерт Јасне Јовићевић.

У простору баште Канцеларије, биће изложени текстови које је уступила Политика online, са причама, утисцима, сећањима, доживљајима Срба који живе широм света.

Овај догађај ће бити покривен камерама, током трајања програма моћи ћете да пратите догађај уживо путем преноса на нашем сајту.

Улаз из улице Кнегиње Љубице.

Check Also

Арно Гујон посетио Србе у Федерацији БиХ и поделио поклоне ђацима

Директор Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону Арно Гујон поделио је ђацима …