srlaten

Србија у Аустралији

извор: РТС

Манифестација „Дани српске културе“ биће одржана од 5. до 15. септембра у четири града Аустралије. Планиране су разноврсне културне, привредне и друге активности у циљу презентовања српске историје и традиције, као и унапређења и повезивања дијаспоре и матице.

Овогодишња манифестација „Дани српске културе“ биће одржана у четири града Аустралије, у периоду од 5. до 15. септембра и то у Сиднеју, Мелбурну, Бризбану и Перту.

 Циљ манифестације, која је јединствен спој културе и бизниса, лепоте и уметности, је чување и неговање српске културе, традиције и језика. Има за циљ и унапређење и повезивање Србије на културном и економском плану са дијаспором.

Покровитељ овогодишње манифестације је Генерални конзулат Републике Србије у Сиднеју у сарадњи са Матицом исељеника Србије и Историјским музејом Србије.

Историјски музеј Србије ће на изложбама у Сиднеју од 5 до 11. у просторијама Генералног конзулата и у Мелбурну од 12 до 22. септембра у галерији „Српског гласа“ представити изложбу „Све српске војводе и српско оружје“.

Глумац и уметник Горан Султановић изводи монодраму „Ја певам свој блуз“, док ће музичар богате каријере Душан Дуда Безуха пратити глумца и представити се својим музичким програмом.

Модне креаторке Марија Иванковић и Драгица Гаврић презентоваће „Marija Hand Made“ и „Gani Hand Made“, а сликарка, иконописац, професор, поета и хуманиста Гордана Ненадовић представиће своја уметничка дела.

Check Also

Гујон о Олуји: Не смемо да заборавимо 1.881 убијеног Србина и 220.000 прогнаних

Директор Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону Арно Гујон је изјавио да …