srlaten

Србија у финалу Интеграционог светског првенства Аустрије

извор: spoji-magazine.com

Фудбалери „ФК Споји!“ наступали су као екипа Србије на Интеграционом светском првенству Аустрије у Инзбруку и освојили прво место. Ово такмичење, на којем учествују различите нације које живе на простору Аустрије, гостује у Бечу, Линцу, Инзбруку, Салцбургу, Бадену и Грацу након чега следи аустријско финале за које се квалификују по прве две екипе из сваког града.

ФК Споји!“ као екипа Србије прошао је као први у групи, испред Џибутија, Камеруна, Аустрије и Гане, у полуфинале где је победио Палестину. У финалу је уследио двобој против Сомалије, коју су наши изабраници такође победили освојивши тако по први пут као екипа Србије ово такмичење у Инзбруку и квалификујући се тако у аустријско финале, које ће бити одржано у септембру ове године у Салцбургу или Бечу.

„ФК Споји!“ је тако до сада једина екипа Србије, која се квалификовала за финале Интеграционог светског првенства Аустрије, јер су екипе Србије у Бечу и Линцу заузеле 3. место. Поред екипе Србије из Тирола за Аустријско финале квалификовали су се Сомалија, Босна и Херцеговина, Турска и Афганистан.

Део победничке екипе „ФК Споји!“ односно Србије били су: Давид Кожомановић, Марјан Јовановић, Предраг Ненадовић, Никола Димитров, Милош Цветковић, Милош Недимовић, Немања Марковић, Никола Видосављевић, Матеја Икић, Александар Маринковић (помоћни капитен), Милан Јовановић (капитен), као и Сабахудин Колаковић и Владимир Влајић.

 

Check Also

Арно Гујон посетио Србе у Федерацији БиХ и поделио поклоне ђацима

Директор Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону Арно Гујон поделио је ђацима …