srlaten

Србијада у Чикагу 2017

Традиционална манифестација ,,Србијада“ одржана је од 1. до 3. септембра у Чикагу. На спортском турниру учествовало је више од 50 српских фудбалских клубова из Северне Америке.

Манифестација окупља српску заједницу са целог северноамеричког континента кроз турнир српских фудбалских клубова са територије САД и Канаде. Домаћин овогодишње ,,Србијаде“ био је фудбалски клуб ,,Уједињени Срби“ из Чикага. Манифестација је одржана на имању хуманитарне организације Српске братске помоћи у Чикагу. Такмичења у оквиру турнира одржана су у неколико категорија, од пионира, сениора до ветерана. Четврту победу у последњих пет година на овом турниру, однео је Српски спортски клуб ,,Карађорђе“ из Кливленда, из америчке савезне државе Охајо.

Генерални конзулат у Чикагу, имао је свој штанд на ,,Србијади“ и посетиоци су имали прилику да разговарају са представницима конзулата и добију одговоре на питања из конзуларне надлежности.

Планирано је да се следећа ,,Србијада“ одржи у септембру 2018. године, у Кливленду, а домаћин ће бити овогодишњи победник, Спортски спортски клуб ,,Карађорђе“.

 

Check Also

У Новом Саду отворена Канцеларија за правну помоћ Србима из Федерације БиХ

У Новом Саду данас је отворена Канцеларија за правну помоћ Србима који имају имовину у …