srlaten

Српска гимназија из Будимпеште представља се у Земуну

Извор: snnovine.com

Земунска гимназија је до 27. марта домаћин четвородневног сусрета гимназија Европе, поводом представљања резултата пројекта „Истраживањем до боље наставе“. Председник Скупштине општине Земун Ненад Врањевац угостио је делегацију наставника и ученика гимназија из Румуније, Словеније, Републике Српске, а на сусретима учествују и представници Српске гимназије из Будимпеште.

Фото: Википедиа
Фото: Википедиа

– Међународна сарадња на начелима размене искуствима, усвајања нових вештина и знања, представља важан фактор у стицању компетенција за живот и образовање. Упознајући друге културе проналазимо заједничке императиве који почивају на географско – историјско – културолошком изворишту европских вредности – рекао је том приликом Ненад Врањевац.

Пројекат „Сусрети гимназија Европе – истраживањем до боље наставе“ је од изузетне вредности, како у истраживачком, тако и у концепту примера добре праксе у научно – васпитном процесу, и ко такав подржан је од стране Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије.

Милорад Радуловић, члан Већа општине Земун нагласио је да и друге образовне институције треба да следе пример Земунске гимназије, јер се на тај начин отвара простор за регионалну сарадњу у области школства.

Check Also

Откривен споменик посвећен свим генерацијама Срба у Канади

Српска заједница добила је споменик који је посвећен свим генерацијама Срба који су сачували наше …