srlaten

Српски фестивал у Сиднеју

Извор: Свет плус

У Тумбалонг парку у чувеној луци Дарлинг Харбоур у Сиднеју, 9. и 10. фебруара ове године, одржаће се Српски фестивал. Организатор Фестивала је Српска православна црква и Српске православне омладинске организације (SОYА).

Сви који дођу имаће изузетну прилику да се упознају са културом и традицијом, Србије, као и да уживају два дана у многим изведбама, музици, укусној храни, такмичењу и много још тога…

Организатори се надају да ће ова традиција у будућности бити проширена и на остале веће градове Аустралије, пре свега у Мелбурн, Бризбејн, Перт, Аделаид и Канберу. На традиционалној српској трпези која ће бити понуђена посетиоцима наћи ће се јела попут ћевапчића, пљескавице, бурека, разних пита, крофни, палачинки… Биће понуђено и српско пиво, разна вина, минерална вода и наравно незаобилазна надалеко чувена српска ракија шљивовица”.

У уметничком делу Фестивала Срби ће се представити наступом фолклорних група. Присутни ће моћи да уживо виде и чују традиционалне инструменте без којих се српско коло не може замислити а то су труба, фрула, тамбурица и хармоника.

Српски фестивал ће овом приликом имати и изузетног госта, Владу Дивца, легендарног кошаркаша Партизана, репрезентације и НБА лиге и председника Олимпијског комитета Србије, који ће прикупљати средства за хуманитарни фонд “Ана и Владо Дивац” који помаже угроженој деци. Биће то заиста ретка прилика да се они који желе друже са таквом легендом и сликају за успомену.

На Фестивалу је обезбеђена и богата наградна игра коју нуде ТВ Плус и Платинум Фајт & Фитнес Центар. Оваква манифестација се не би могла замислити без спонзора који су подељени у категорије – платинасти: ТВ Плус, РТС; златни: Клуб Парада и, сребрни: Бео Груп и Гајић Лојерс.

Несумњиво је да је ово изванредан потез српске цркве и српске омладине, а српској заједници шанса да се на најбољи могући начин представи Аустралији.

Заинтересовани, уколико желе више информација могу посетити званични сајт Фестивала www.serbianfestival.com.au где, ако имају питања могу попунити Контакт рубрику.

Check Also

Гујон о Олуји: Не смемо да заборавимо 1.881 убијеног Србина и 220.000 прогнаних

Директор Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону Арно Гујон је изјавио да …