srlaten

Српски гимназијалци вицешампиони Будимпеште

Извор: Српске недељне новине

Захваљујући освојеној сребрној медаљи на такмичењу у дворанскком фудбалу за шампиона мађарске престонице, српски гимназијски тим се, заједно са екипом првопласиране Спортске гимназије „Сент Имре“, квалификовао за пролећно Државно првенство Мађарске.

FUDBALERI

У Будимпешти је 20. фебруара одигран фудбалски турнир, у којем је уз још седам екипа из главног града Мађарске, учествовао и тим Српске гимназије „Никола Тесла“. Екипе су биле подељене у две групе, а српски тим је водио професор Властимир Вујић. Одлуком жреба, српски ученици су сврстани у групу са Спортском гимназијом „Szént Imre” (прошлогодишњим освајачем турнира) и средњим школама „Szully” и „Dózsa Győrgy”.

Екипу СОШИГ-а чинили су Алекса Јанковић, Мирко Желер (заменик капитена), Ведран Богешић, Стефан Голубовић и Зоран Јошић (капитен), док су у резервном саставу били: Коста Марковић, Видак Андрић, Вељко Бицок, Никола Ђордђевић, Павле Јовановић, Марко Лато, Азап Алекса, Теодор Тричковић и Никола Вуковић.

– Групу смо прошли као другопласирани, одмах иза Спортске гимназије. И поред повреда нашег капитена и најмлађег члана тима, Вељка Бицока, успели смо да се изборимо за финале и освојимо сребрну медаљу – кажу играчи српског тима и истичу да је успех постигнут захваљујући изванредној игри целе екипе, а посебно Стефана Голубовића, који је постигао спектакуларан гол, којим је изједначен резултат.

– Одлучујући гол за пролазак у даљи ток такмичења, дао је млади играч Видак Андрић. Радост је била огромна, јер нам је овај успех обезбедио одлазак на даље такмичење, на државном нивоу. После турнира показали смо спремност за боља и јача такмичења, не само у оквиру државног, већ и европског нивоа, што нас чини поноснима – рекли су за наш лист Зоран Јошић, Мирко Желер и Никола Ђорђевић и обећали да ће дати све од себе да „позлате“ освојено сребро.

Check Also

У Новом Саду отворена Канцеларија за правну помоћ Србима из Федерације БиХ

У Новом Саду данас је отворена Канцеларија за правну помоћ Србима који имају имовину у …