srlaten

Упитник за српске школе

Молимо вас да попуните УПИТНИК за истраживање српског језика. Канцеларија за сарадњу с дијаспором и Србима у региону у сарадњи са Удружењем грађана „Организација” спроводи истраживање о учењу српског језика изван матичне државе. Прва фаза посвећена истраживању српског језика у Грчкој, Албанији, Црној Гори, Македонији, Мађарској, Румунији, Хрватској, Словенији, Аустрији и Италији.

Ucenje srpskog jezika

Позивамо све организације, удружења, неформалне групе и појединце, који су главни организатори наставе српског језика српске школе у следећим земљама: Грчка, Албанија, Црна Гора, Македонија, Мађарска, Румунија, Хрватска, Словенија, Аустрија и Италија да учествују у првој фази истраживања Канцеларије за сарадњу с дијаспором и Србима у региону.

Учествујте у истраживању – на тај начин осигуравате да дођемо до званичних верификованих података. Налази истраживања ће представљати легитиман основ за даље активности и указаће које мере је потребно спровести у циљу очувања српског језика изван матичне земље.

Продужени рок за попуњавање упитника је 30.04.2014. године. За сва додатна питања и информације можете се обратити Татјани Гарчевић, t.garcevic@dijaspora.gov.rs

Check Also

Гујон: Задовољство је било угостити наше сународнике из С. Македоније

Директор Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону Арно Гујон угостио је данас …