srlaten

Српски културни центар на 37. Сајму миграција, култура и држављанстава у Луксембургу

Од 29. фебруара до 01. марта 2020. године, у Луксембургу одржан је традиционални 37. Фестивал миграција, култура и држављанстава.

Српски културни центар у Луксембургу је и ове године учествовао на сајму и представио традиционалну српску храну – ћевапе, пљескавице, пуњене паприке, ајвар, кајмак, домаће пите и колаче, као домаће ракије – шљивовицу, дуњу и ораховачу, као и вина реномираних српских произвођача. Поред тога, на штанду су се налазиле и вунене чарапе и капе, као и промотивни материјал посвећен Републици Србији.

Штанд је био украшен нашим заставама и балонима у боји заставе. Део представника српске заједнице који су послуживали на штанду СКЦ био је обучен у српске народне ношње. На Фестивалу су представљене многобројне нације из Африке, Латинске Америке и Европе. На свечаном отварању говорила је Корин Каен, министар за породичну заштиту и интеграцију, Марк Крошет, председник Агенције за волонтере, Амелија Конте, члан извршног одбора Комитета за везу са страним заједницама и Снежана Балешевић, члан Управног одбора Српског културног центра у Луксембургу. Испред Амбасаде Р. Србије, свечаном отварању присуствовале су амбасадор Марина Јовићевић и конзул Весна Лалић, које су посетиле и штанд Српског културног центра, који је изазвао велико интересовање посетилаца.

Check Also

Гујон о Олуји: Не смемо да заборавимо 1.881 убијеног Србина и 220.000 прогнаних

Директор Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону Арно Гујон је изјавио да …