srlaten

Српски народ један и недељив

Извор: Влада Републике Србије

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања у Влади Републике Србије Зоран Ђорђевић присуствовао је данас обележавању 75-годишњице Битке на Козари, коју су у Националном парку „Мраковица“ код Приједора у Републици Српској заједнички организовале Владе Републике Србије и Републике Српске.

Свечаности су, поред министра Ђорђевића, присуствовали председник Републике Српске (РС) Милорад Додик, министар рада и борачко-инвалидске заштите РС Миленко Савановић и бројни гости.

Ђорђевић је рекао да му је част да присуствује овом скупу у својству изасланика председника и Владе Републике Србије.

Он је, подсетивши на то да су на овим стратиштима, заједно са борцима, стрељане и бацане у јаме невине жртве, поручио да Козара никада неће бити покорена.

Додик је рекао да је страдање народа Козаре организовано с циљем његовог нестанка, као и да је убијање Срба било истински пројекат НДХ, план који је реализован већ са Пагом и Јадовном, при чему су Срби били жртве Хрвата и муслимана који су подржали ХДХ.

Додик је навео да не постоје „босански“, „хрватски“ или „србијански“ Срби, како то неки покушавају да представе, већ да су сви Срби један, јединствен народ.

Парастос жртвама служен је код Спомен-крста, а након тога положени су венци код Централног споменика.

Венце су положили председник Републике Српске Милорад Додик, изасланик председника и Владе Србије, министар Зоран Ђорђевић, делегација Владе и Народне скупштине Републике Српске, Председништва БиХ, као и представници борачких организација.

 

Check Also

Гујон о Олуји: Не смемо да заборавимо 1.881 убијеног Србина и 220.000 прогнаних

Директор Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону Арно Гујон је изјавио да …