srlaten

Стевановић на састанку удружења дијаспоре ,,Корени“

Државни секретар Министарства спољних послова Републике Србије, Немања Стевановић учествовао је, 19. новембра 2019. године, на радном састанку удружења дијаспоре „Корени“ из Новог Сада, одржаног у општини Лопаре у Републици Српској (БиХ).

На састанку, који су организовали председник удружења „Корени“ С. Стојановић и начелник општине Лопаре Р. Савић разматрана је, између осталог, иницијатива удружења о оснивању регионалних одбора у Србији и Републици Српској.

Државни секретар Стевановић је, у свом кратком обраћању, указао на значај сарадње матице са дијаспором. Подсетио је да српска дијаспора има врхунске стручњаке широм света, као и да, као члан комисије за одликовања председника Републике Србије, Александра Вучића, истиче примере српских стручњака у медицини. Подсетио је, с тим у вези, да је прошле године председник Александар Вучић одликовао српске лекаре др Бранка Бојовића који живи и ради у Бостону и др Милана Миленковића који живи и ради у Гетеборгу за врхунске резултате које су постигли у области трансплантације.

Check Also

Арно Гујон посетио Србе у Федерацији БиХ и поделио поклоне ђацима

Директор Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону Арно Гујон поделио је ђацима …