srlaten

Стигла помоћ у Тимочку крајину

Извор: vesti-online

Хуманитарна акција српских организација и грађана Аустрије пореклом из Србије координисана је од почетка поплава у сарадњи са представницима Амбасаде Републике Србије.

pomoć za timočku krajinu

Прикупљали су наменски финансијска средства за набавку најпотребнијих артикала, што ће бити утврђено на лицу места у разговору са представницима општина и месних заједница које су највише погођене.

Идеја је да се све потребно, уколико је могуће, набавља у Србији. После првих седам дана и релативно слабог одзива када је сакупљање новца у питању, одржан је још један састанак у просторијама друштва „Стеван Мокрањац“ из Беча.

Узевши у обзир скромне новчане донације, договорено је да хуманитарци Стеван Радуцић из Словенске уније и Срећко Кесерић, ипак, крену пут Тимочке Крајине са прикупљеним средствима у роби – хигијенским артиклима, храном у конзервама и слично. Највећи део хуманитарне пошиљке обезбедио је Драган Филиповић (клуб Острог из Инзбрука), а теретно возило са свим трошковима превоза је на располагање ставила фирма Солутион Транспорт из Беча.

У сваком месту које буде било посећено, поред поделе прикупљене помоћи, биће евидентирана реална потреба за најнепходнијим артиклима и на основу тога потражена понуда у самом региону.

Check Also

Арно Гујон посетио Србе у Федерацији БиХ и поделио поклоне ђацима

Директор Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону Арно Гујон поделио је ђацима …