srlaten

„Струјно коло“ за Теслин рођендан

Удружење наставника музичке културе Србије под покровитељством Министарства спољних послова – Управе за сарадњу са дијаспором и Србима у региону започело је реализацију пројекта „Деца Србији“.

У складу са новонасталим околностима светске пандемије вирусом Цовид 19, а схвативши битност умрежавања српске деце у свету, Удружење наставника музичке културе Србије почиње пројекат на национални Дан науке 10.јула.

Обележавајући 164 година од рођења Николе Тесле на овај дан, деца из Српске школе „Никола Тесла“ из Канаде са Нијагариних водопада, фолклорне групе “Морава” и дечјег хора „Свети  Сава“ из Кливленда у Охају, САД, те деца из Србије окупљене око дечјег хора „Чаролија“, снимила су песму „Струјно коло“, аутора Леонтине Вукомановић и Небојше Ромчевића.

Удружење наставника музичке културе Србије  на овај начин, поштујући све заштитне мере за спречавање ширења вируса, даје допринос дугорочним циљевима: развијање осећаја припадности својој земљи, упознавање сопственог културног наслеђа, богаћење речника, подстицање сарадње српске деце из дијаспоре и региона са вршњацима из матице Србије.

 

Check Also

Гујон: Задовољство је било угостити наше сународнике из С. Македоније

Директор Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону Арно Гујон угостио је данас …