srlaten

Суфинансирање пројеката медијa из региона

Министарство културе и информисања расписало је конкурс за суфинансирање проjеката из области jавног информисања припадника српског народа у земљама региона у 2016. години. Средства опредељена за овај конкурс износе двадесет милиона динара.

medijiУчесник Kонкурса може поднети захтев за суфинансирање највише до 80% вредности пројекта. Најмањи износ средстава који се може одобрити по пројекту износи 500 хиљада динара, а највећи 2 милиона динара.

Право учешћа имају медији регистровани у Мађарскоj, Хрватскоj, Румуниjи, Македониjи, Албаниjи, Црноj Гори, Босни и Херцеговини и Словениjи, као и правна лица односно предузетници регистровани у наведеним земљама који се баве производњом медијских садржаја и који приложе доказ да ће суфинансиран пројекат бити реализован путем медија у наведеним земљама.

Пројекти треба да се односе на следеће програме:

1. очување српског националног, културног и језичког идентитета;
2. јачање стручних капацитета у области информисања припадника српског народа у земљама региона;
3. програми намењени деци и малолетницима.

Право учешћа на Конкурсу немају лица која су у претходном периоду добила средства намењена пројектном суфинансирању, а нису у уговором прописаном року и форми поднела наративни и финансијски извештај и лица за која се утврди да су средства ненаменски трошила.

Пријаве на Конкурс подносе се у року од 30 дана од дана обjављивања у дневном листу „Политика“. Датум објављивања Конкурса у дневном листу „Политика“, биће објављен на сајту Министарства културе и информисања. Одлука о расподели средстава доноси се најкасније у року од 90 дана од дана закључења конкурса. Корисник средстава је дужан да извештај о реализацији утрошених средстава достави до 31.12. 2016. године.

Check Also

Арно Гујон посетио Србе у Федерацији БиХ и поделио поклоне ђацима

Директор Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону Арно Гујон поделио је ђацима …