srЋирилицаlatLatinicaenEnglish

Тениски камп „Аранђеловац 2015“ и први Меморијални тениски турнир „Јелена Генчић“

Тениско спортско друштво АС (ТСВ АС) из Беча организује традиционални Едукативно-спортски тениски камп за децу из Србије, дијаспоре и региона „Аранђеловац 2015“, као и први Меморијални тениски турнир за девојчице и дечаке „Јелена Генчић“.

TSV-AS-Kamp-AR-2015

Камп ће бити одржан у Буковичкој бањи у Аранђеловцу (Србија), од 12. до 20. јула 2015. године, а програм кампа посебан је по томе што деца из дијаспоре кроз комуникацију са својим вршњацима из Србије усавршавају матерњи језик. Кроз дружење и спорт у природи, занимљива предавања и посете културно-историјским споменицима, усвајају знања из српске историје, културе и традиције.

На тениском кампу ће учествовати девојчице и дечаци узраста од 6 до 16 година, а спортски програм кампа прилагођен је деци која већ тренирају тенис, али и малишанима који желе да направе прве кораке у свету белог спорта.

У завршној фази кампа, од 17. до 20. јула 2015, полазници школе тениса имаће прилику да се такмиче на првом Меморијалном турниру „Јелена Генчић“ – отвореном интернационалном турниру на којем ће учествовати и деца из тениских клубова широм Србије и дијаспоре узраста 10–14 година.

Турнир се одржава у знак сећања на великана тениса Јелену Генчић (1936–2013), великог тениског педагога и стручњака који је између осталих открио и тренирао Монику Селеш, Новака Ђоковића, Миму Јаушовец, Горана Иванишевића и многе друге…

О првом Меморијалном тениском турниру „Јелена Генчић“ ће бити снимљена репортажа за нови филмски серијал „Филмских новости“ о историји тениса на тлу Србије и бивше Југославије који ће обухватити све најзначајније тениске догађаје на Балкану, од Краљевине Југославије до данас.

Тениски камп „Аранђеловац 2015“ одржава се уз подршку државних институција Републике Србије – Управе за сарадњу са дијаспором и Србима у региону Министарства спољних послова, Министарства омладине и спорта, Тениског савеза Србије (ТСС), Амбасаде Републике Србије у Аустрији, као и изузетну сарадњу са Тениском академијом Богдан Обрадовић.

Конкурси за учешће на кампу и турниру су отворени, а сви заинтересовани – за пријаву и више информација могу се јавити путем е-маила: оффице@тсв-ас.ат, као и телефона: +43 650 5256077 (Аустрија) или +381 64 14 888 17 (Србија). Пријавни формулари за учешће могу се преузети са www.tsv-as.at

Check Also

Апликација „Квиз знања из српске културе“

Министарство културе и информисања Републике Србије представило је апликацију за мобилне телефоне: „Квиз знања из …