srlaten

Тениски таленти камповали у Бечу

Извор: ТСВ АС

Завршним ускршњим турниром и свечаном доделом диплома младим тениским талентима завршен је Спортско-едукативни тениски камп за децу из Србије, дијаспоре и региона „Беч 2015“.

turnir

Организатор кампа је Тениско спортско друштво АС (ТСВ АС) из Беча, под покровитељством Управе за сарадњу са дијаспором и Србима у региону Министарства спољних послова Владе Републике Србије, и уз подршку Амбасаде Републике Србије у Аустрији.

Камп је одржан од 12. до 19. априла 2015. године у главном граду Аустрије Бечу, а главна тема кампа је била „Учење и очување српског језика, културе, историје и традиције едукацијом и дружењем деце кроз спортске активности“.

Свечаној додели диплома присуствовали су помоћник директора Управе за сарадњу са дијаспором и Србима у региону за економска питања Вукман Кривокућа и шеф конзуларног одељења, први саветник конзулата Републике Србије у Бечу Светлана Станковић, који су пружили свесрдну подршку овом пројекту.

turnir1

Са полазницима кампа радили су професионално школовани и лиценцирани тениски тренери, а деца из дијаспоре су кроз предавања, игру, дружење и спорт у комуникацији са својим вршњацима из Србије усавршавала матерњи језик и учила о својој култури, историји и традицији.

Директор кампа Момчило Јовановић изразио је задовољство због успеха ТСВ АС да пројекат који се већ две године одржава у Србији заживи и у дијаспори, јер се на тај начин деци омогућава едукација о својој култури, историји, језику кроз спорт и дружење са вршњацима.

„Задовољни смо што на овај начин, кроз спорт и повезивање младих, одржавамо и ојачавамо везе људи из дијаспоре са матицом Србијом“, рекао је Јовановић.

Уз покровитељство и суфинансирање Управе за сарадњу са дијаспором и Србима у региону Министарства спољних послова Владе Републике Србије, велику помоћ одржавању кампа као спонзор пружило је предузеће „Феникс ГиЗ“ које је бринуло о превозу учесника.

Следећи пројекат Тениског спортског друштва АС је Едукативно-спортски тениски камп у Србији и Меморијални турнир младих тениских талената „Јелена Генчић“ који ће бити одржани у јулу 2015. године.

Check Also

Срби из Пљеваља: Ово је велики дан за нас

Директор Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону Арно Гујон заједно с владиком …