srlaten

Тодоровић жели да отвори хотел у Београду

Владимир Тодоровић, градоначелник највеће македонске општине Центар и привредник српског порекла, намерава да у најужем центру Београда отвори хотел високе категорије. Он је ову идеју изложио заменику директора Канцеларије за дијаспору Александру Влајковићу, који је у Македонији боравио поводом светосавских свечаности и том приликом се састао са Тодоровићем и премијером Македоније Николом Груевским.

Заменик директора Канцеларије Александар Влајковић са премијером Македоније Николом Груевским ( десно ) и Владимиром Тодоровићем ( лево )

Тодоровић је истакао да има намеру да разговара са власницима једне велике пословне зграде крај Кнез Михаилове улице, који су познати по куповини некадашњих Робних кућа „Београд“. Уколико се с њима не договори, каже да ће се распитати о куповини земљишта у Београду, на коме би реализовао свој пројекат о отварању хотела.

Премијер Груевски, који је и лидер ВМРО – ДПМНЕ, којој и Тодоровић припада, изразио је наду да ће српска држава и град Београд подржати ту македонску инвестицију. Александар Влајковић се похвално изразио о намери македонског привредника да уложи средства у отварање хотела у Београду, који постаје све већа туристичка дестинација, и пренео спремност Канцеларије за дијаспору да помогне у повезивању са надлежним институцијама, како би се намера инвеститора што пре реализовала.

Владимир Тодоровић важи за једног од најуспешнијих привредника српског порекла у Македонији. Рођен је у Пироту, одрастао у Македонији, где је завршио Грађевински факултет и власник је „Тинекса“, највеће трговачке мреже у Македонији, а послове развија и у другим областима.

Премијер Македоније је истакао да је Тодоровић пример који показује да Срби заузимају најистакнутије позиције у македонској држави и да могу да буду мост у повезивању са Србијом.

Check Also

Гујон о Олуји: Не смемо да заборавимо 1.881 убијеног Србина и 220.000 прогнаних

Директор Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону Арно Гујон је изјавио да …