srЋирилицаlatLatinicaenEnglish

Традиционални Едукативно-спортски тениски камп

Тениско спортско друштво АС (ТСВ АС) из Беча организовало је традиционални Едукативно-спортски тениски камп за децу из Србије, дијаспоре и региона „Аранђеловац 2016“, који је завршен свечаном доделом сертификата и медаља учесницима кампа, као и пехара и диплома најбољим младим тенисерима на Отвореном интернационалном турниру СРБИЈА-ДИЈАСПОРА ОПЕН 2016.

TSV-AS-Kamp-AR-2016-Dodela-priznanja

На кампу, који је одржан у Буковичкој бањи у Аранђеловцу (Србија), од 25. јула до 1. августа 2016. године, учествовали су мали тенисери из Америке, Велике Британије, Шведске, Швајцарске, Аустрије и Србије.

Тема кампа је „Учење и очување српског језика, културе, историје и традиције едукацијом и дружењем деце кроз спортске активности“, а основна идеја је да деца из дијаспоре кроз комуникацију са својим вршњацима из Србије усавршавају матерњи језик и на леп начин, кроз дружење и спорт у природи, занимљива предавања и посете културно-историјским споменицима, усвајају знања из српске историје, културе и традиције.

TSV-AS-Kamp-AR-2016-OplenacУз занимљиву причу професионалних водича, будући тениски шампиони посетили су комплекс спомен-обележја Првог српског устанка у Орашцу – Марићевића јаругу у којој је 1804. подигнут устанак, Музеј Првог српског устанка, споменик Карађорђу, школу „Први српски устанак“, Спомен-чесму и Цркву Вазнесења Господњег, као и Маузолеј династије Карађорђевића на Опленцу, Храм Светог Ђорђа, Карађорђев град – Карађорђев конак и Цркву Пресвете Богородице, у народу познату као Карађорђева црква у Тополи.

Учесници кампа имали су прилике да се упознају и са природним лепотама овог дела Србије – археолошким налазиштем Рисовачка пећина, стаништем човека из леденог доба, прелепим парком краљевске Буковичке бање, једним од најлепших паркова у Србији, Етно селом Карађорђев вајат у Орашцу, као и за малишане веома забавним светом диносауруса у Природњачком центру Србије у Свилајнцу.

TSV-AS-Kamp-AR-2016-Orasac-Maricevica-jaruga

 У другарској атмосфери и дивној природи Буковичке бање, млади тениски таленти из дијаспоре провели су незаборавних недељу дана током који су, поред часова тениса и такмичарских мечева, занимљивих излета и уживања у Аква парку Хотела Извор, усавршавали свој матерњи језик и упознали пуно нових другара из целог света.

Тениско спортско друштво АС изражава захвалност свим институцијама, организацијама и појединцима који су допринели успешној реализацији овог јединственог пројекта.

Посебну захвалност упућуна је Управи за сарадњу са дијаспором и Србима у региону Министарства спољних послова Републике Србије која већ годинама пружа подршку традиционалним едукативним камповима Тениског спортског друштва АС из Беча (Аустрија).

TSV-AS-Kamp-AR-2016-Drugarstvo-02Тениско спортско друштво АС са задовољством позива мале тениске шампионе да се поново и у још већем броју окупимо на тениском кампу СРБИЈА-ДИЈАСПОРА 2017!

Пратите нас и на www.facebook.com/TennisSportvereinAS

TSV-AS-Kamp-AR-2016-Pehari-i-medaljeTSV-AS-Kamp-AR-2016-Trening-03TSV-AS-Kamp-AR-2016-Trening-01TSV-AS-Kamp-AR-2016-Mali-teniseri-01

Check Also

„Струјно коло“ за Теслин рођендан

Удружење наставника музичке културе Србије под покровитељством Министарства спољних послова – Управе за сарадњу са …