srlaten

Истраживање о предузетништву повратника

Група 484 и Институт друштвених наука спроводе истраживање „Транснационалне мреже, транснационално предузетништво и улога државе“. Циљ истраживања је да се скрене пажња на предузетништво повратника, који своја знања и искуства стечена у иностранству примењују у Србији.

На овај начин привредници из дијаспоре унапређују економски развитак локалне заједнице у којој послују, али и целе земље. Они доприносе да се искуства стечена у иностранству преточе у перспективне привредне активности у Србији.

На основу налаза истраживања биће формулисане препоруке доносиоцима одлука како би се створила што повољнија клима и подстакло предузетништво код повратника у Србији.

Молимо све наше сународнике из дијаспоре да уколико испуњавају један од следећих услова:

– Уколико су боравили у иностранству дуже од годину дана (радили или се школовали) и сада се баве предузетништвом (или раде у фирми) у чију делатност спада и сарадња са иностраним фирмама.

– Уколико су тренутно у иностранству дуже од годину дана и баве се предузетништвом (или раде у фирми) у чију делатност спада и сарадња са Србијом

попуне електронски упитник: http://cawi.ipsos.rs/?lng=srp&code=13ax00ye50qo00jf47ov37vs

Упитник је анониман. Добијене информације биће коришћене искључиво у сврху научног истраживања.

Упитник ће бити доступан на наведеном линку до 15. aприла 2013.

Истраживање се спроводи у оквиру Регионалног програма подршке истраживањима у области друштвених наука на Западном Балкану  који води Универзитет у Фрибургу, уз финансијску подршку Швајцарске агенције за развој и сарадњу.

Check Also

Обележена годишњица погибије Ненада Николића

Министар спољних послова Никола Селаковић положио је данас венац на место страдања полицајца Ненада Николића …