srlaten

Траже се истраживачи-повратници

Војвођански покрајински секретаријат за науку и технолошки развој расписао је конкурс за суфинансирање радних места истраживача-повратника из иностранства.

Истраживачем-повратником сматра се лице које је најмање 5 година непрекидно провело у иностранству обављајући делатност везану за стручно усавршавање или научну продукцију у области за коју се предлаже.

Прва половина периода, на који је истраживач изабран у звање, у целини ће се финансирати од стране Покрајинског секретаријата за науку и технолошки развој. Друга половина ће се финансирати од стране научно-истраживачке организације која заснива радни однос са кандидатом.

Право пријаљивања кандидата имају регистроване научно-истраживачке организације са територије Војводине, које су донеле одлуку о потреби прихватања кандидата и имају писмену сагласност кандидата за ангажовање.

Конкурс је расписан по Програмском елаборату “400 младих истраживача за пут ка европској интеграцији“ у различитим областима, од економског менаџмента, психологије, биохемије, до информационих технологија.

Конкурс важи до попуне радних места.

Check Also

Арно Гујон посетио Србе у Федерацији БиХ и поделио поклоне ђацима

Директор Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону Арно Гујон поделио је ђацима …