srlaten

Туђина, вечна судбина

У књижари Дерета јуче је одржана промоција књиге “Туђина, вечна судбина”, Дијане Димитровске и Милене Марковић. Књига представља збирку прича о знаменитим људима из српске историје који су умрли далеко од отаџбине.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

„Живети у изгнанству веома је тешко. Али, умрети у туђини, туга је немерљива. Шири се она незаустављиво са тих сеновитих, тихих места по целом свету, на којима нема намерника да остави цвет, са хумки ураслих у траву, са порука у камену које је окрњило време… „- навеле су ауторке.

Књига је штампана у 2000 примерака. Димитровска је најавила да ће у наредном периоду сакупљати материјал за друго издање књиге о знаменитим Србима.

Уредник издавачке куће Дерета Зоран Богнар изјавио је да је Дерета објавила још једну књигу са сличном тематиком, „Коначну истину“ Верослава Ранчића, роман о кнезу Павлу Карађорђевићу и кнегињи Олги и њиховом животу у туђини.

„Издавачка кућа Дерета сарађује са Канцеларијом за дијаспору, како би наша читалачка публика у иностранству била упозната са овдашњом књижевном продукцијом“, рекао је Богнар.

Check Also

За оснивање нових школа и одељења допунске наставе српског језика у дијаспори издвојено 20.000.000 динара

Министарство спољних послова – Управа за сарадњу с дијаспором и Србима у региону донело је …