srlaten

Угроженима 100 тона робе из Аустрије

Извор: Танјуг

Заједничком акцијом српске и босанске дијаспоре и организација Арбеитер-Самаритер-Бунд (АСБ) Аустрија и Иницијативе за развој и сарадњу (ИДЦ Србија) обезбеђено је више од 100 тона помоћи за жртве поплава у општинама Ваљево, Лајковац, Параћин, Свилајнац, Крушевац, Ћићевац, Љиг и Обреновац, саопштиле су те организације. Четири шлепера хране, воде, одеће, постељине, мадраца, средстава за хигијену, хране и опреме за бебе и опреме за чишћење стигла су ка тим местима, а дистрибуцију врши организација ИДЦ.
hrvatska

Осим основних потрепштина, из дијаспоре је обезбеђено и 80 машна за дезинфекцију и чишћење, које су намењене општини Обреновац.

– Грађани Аустрије су уз помоћ АСБ-а послали четири шлепера помоћи угроженом становништву Србије – рекао је директор организације ИДЦ Србија Миодраг Недељковић. – ИДЦ Србија је након царињења преузела дистрибуцију ка највише страдалих осам општина. Све смо их обишли и пре десет дана, када смо носили прве пакете хране и воде, те знамо колико им је помоћ неопходна.

Како је казао, ИДЦ, осим овакве помоћи, ради и на пројектима санације штете и изградње нових стамбених објеката, који ће се финансирати новцем ЕУ.

Check Also

Срби из Пљеваља: Ово је велики дан за нас

Директор Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону Арно Гујон заједно с владиком …