srЋирилицаlatLatinicaenEnglish

Уједињена срца за Источну Србију

Министарство просвете Републике Србије, Фондација „Ана и Владе Дивац“, Канцеларија за помоћ и обнову поплављених подручја и РТС потписали су споразум о сарадњи на друштвено одговорном пројекту „Ујединимо срца – за Источну Србију“.

sporazum

 

Институционалони покровитељи акције „Ујединимо срца-за источну Србију“ су Министарство просвете, науке и технолошког развоја Србије и Канцеларија за обнову и помоћ поплављеним подручјима Владе Србије.

Радио-телевизија Србије ће током трајања акције спровести и медијску кампању којом ће апеловати на помоћ и подршку жртвама септембарских бујица и поплава у Источној Србији.

Потписници Споразума о сарадњи на акцији „Ујединимо срца-за источну Србију“, сложни су у уверењу да је веома значајно да се солидарност настави, да сви заједно својим делима и укључивањем у акцију покажу сународницима у источној Србији да нису заборављени.

За намену прикупљања средстава за ову акцију отвoрени су посебни динарски и девизни рачуни, а донатори се могу укључити и прилозима у грађевинском материјалу, намештају или опреми.

Владе Дивац је приликом потписивања Споразума о сарадњи у РТС-у захвалио свим родитељима и породицама у источној Србији који су сами, не чекајући помоћ са стране започели обнову оштећених школа и кућа.

„Они су далеко од Београда, несрећа и временске непогоде задесиле су их у септембру, након мајских поплава чије су последице и штета далеко већег обима. Ипак, и становници Кладова, Мајданпека, Бољетина, Текије, Грабовице су такође у блату, без кровова над главом, школе су оштећене, немају пијаћу воду или огрев за зиму. Укључивањем у ову акцију, показаћемо им да их нисмо заборавили“, рекао је Дивац.

Циљ ове хуманитарне акције биће обнова породичних домаћинстава, рекострукција основних школа у Текији и Мајданпеку, обнова ‘подвижне’ библиотеке у Кладову, изградња породичних кућа као и помоћ у грађевинском материјалу, намешатају, белој техници и огреву“, саопштено је из Фондације „Ана и Владе Дивац“.

Check Also

Глумци представили игру за децу која подстиче учење српског језика и културе

Директор Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону Арно Гујон примио је глумце …