srlaten

Унапређења положаја српске мањине у Хрватској и хрватске мањине у Србији

Директорка Канцеларије за људска и мањинска права и председница српског дела међувладиног Мешовитог одбора Републике Србије и Републике Хрватске за националне мањине др Сузана Пауновић састала се 31. јануара 2014. године у Београду са др Дариом Крстичевић, директорком Државног уреда за Хрвате изван Републике Хрватске и председницом хрватског дела овог одбора.

susret1

Састанку су са српске стране присуствовали амбасадор Драгомир Раденковић, начелник Одељења за суседне земље и Југоисточну Европу Министарства спољних послова, Николина Милатовић Поповић, помоћник директора Канцеларије за сарадњу са дијаспором и Србима у региону и Гордана Говедарица, косекретар Мешовитог одбора. Са хрватске стране били су присутни амбасадор Републике Хрватске у Београду Гордан Маркотић, саветница с посебним положајем за питања хрватске мањине у Државном уреду за Хрвате изван Републике Хрватске Ивана Горанић и косекретар Мешовитог одбора Иван Зеба.

Први састанак копредседница одржан је у јуну 2013. године и на њему је договорено да две стране појачају напоре и предузму мере да се до наредне седнице Одбора постигну конкретни резултати у реализацији препорука датих двема државама у циљу унапређења положаја српске мањине у Хрватској и хрватске мањине у Србији. На данашњем сусрету копредседница договорено је да се наредна седница Мешовитог одбора одржи крајем марта ове године у Хрватској, а да се до седнице интензивирају контакти двеју страна на припреми записника у коме ће се сагледати шта је учињено и шта још треба урадити у циљу даљег унапређења положаја двеју мањина.

Check Also

Арно Гујон посетио Србе у Федерацији БиХ и поделио поклоне ђацима

Директор Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону Арно Гујон поделио је ђацима …