srlaten

Упис у први разред СПОГ ,,Кантакузина Катарина Бранковић“ у Загребу

Српска православна општа гимназија „Кантакузина Катарина Бранковић“ у Загребу уписује ученике у први разред школске 2019/2020. године.

Уписи у први разред одвијаће се путем електронских пријава и уписа, а у складу са одлуком и упутствима Министарства знаности, образовања и спорта Р. Хрватске. На овај начин у предстојећој школској години вршиће се упис у свим средњим школама у Р. Хрватској које раде према плану и програму Министарства. Уписи се врше путем портала www.upisi.hr.

Све потребне податке и упутства за упис ученици осмог разреда основне школе добијају у школама које похађају, укључујући и електронички идентитет путем кога приступају одабиру средње школе коју желе да упишу.

Бодовни праг и кључне датуме који се односе на уписни процес одређује Министарство знаности, образовања и спорта.
Као предности оваквог начина уписа Министарство наводи мање трошкове, олакшано прикупљање потребних докумената, мање администрације, бољу контролу уписног процеса и боље планирање и организацију уписа.

Уз праћење званичних портала www.mzos.hr i www.upisi.hr заинтересовани кандидати све додатне информације и појашњења могу добити на адреси Гимназије:
Свети Дух 122, Загреб
тел/факс: 01/48 52 871
gimnazija@srpskagimnazija-zg.org и www.srpskagimnazija-zg.org

  

Check Also

Гујон се састао с градоначелником Бањалуке Драшком Станивуковићем

Директор Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону Арно Гујон састао се с …