srlaten

Уручене награде учесницима на конкурсу „Моја оловка пише ћирилицом“ у Бањалуци

Српско просветно и културно друштво „Просвјета“ Градски одбор Бања Лука, 24. маја 2019. године организовало је завршну свечаност поводом Дана словенске писмености и културе, на којој су уручена признања и новчане награде награђеним учесницима на конкурсу „Моја оловка пише ћирилицом“, под покровитељством Министарства спољних послова – Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону и града Бања Луке.

У години обележавања 800 година аутокефалности Српске православне цркве, бањалучка „Просвјета“ је расписала наградни конкурс за избор најлепшег ћириличног рукописа у четири категорије учесника: млађи основци, старији основци, средњошколци и остали грађани. На конкурс се одазвало 127 основних и средњих школа и послало 625 одабраних радова.

Пред публиком, коју су чинили награђени учесници на конкурсу, представници школа и гости, отворена је изложба: „Најлепши ћирилични рукописи 2019. и Почеци словенске писмености, посвећене Светом Ћирилу и Методију и њиховом делу.

Генерални конзул Владимир Николић је на завршној свечаности поводом обележавања „Дана словенске писмености и културе“ уручио новчане награде и признања награђеним  ученицима конкурса прве и  друге категорије.

Check Also

Гујон: Задовољство је било угостити наше сународнике из С. Македоније

Директор Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону Арно Гујон угостио је данас …