srЋирилицаlatLatinicaenEnglish

Ускоро конкурс за организације Срба у региону

Канцеларија за сарадњу с дијаспором и Србима у региону ускоро ће расписати Конкурс за суфинансирање пројеката који својим квалитетом доприносе очувању и јачању веза матичне државе и Срба у региону, а у сврху реализације конкурса издвојено је 30.000.000,00 динара. Информацију о будућем конкурсу за регион можете прочитати овде.

Учесници ће морати да испуне све формалне услове који ће накнадно бити објављени, а организације које буду пријавиле своје учешће на конкурсу морају да буду уписане у Регистар организација који се води у Канцеларији.

Комисија ће вредновати значај и квалитет пројеката имајући у виду највиши циљ српског народа у расејању – очување националног идентитета и све што доприноси јачању веза расејања и матице.

Подсећамо да је у току Конкурс за суфинансирање пројеката који својим квалитетом доприносе очувању и јачању веза матичне државе и дијаспоре, а крајњи рок за доставу пријава је 11. април 2013. године. Потребну документацију можете пронаћи овде.

Актуелну информацију о конкурсу прочитајте овде.

Право учешћа на Конкурсу имају организације у дијаспори и невладине организације са седиштем у Републици Србији, а у сврху реализације конкурса издвојено је 25.000.000,00 динара.

У зависности од значаја и квалитета пројекта, уз примену критеријума које је дефинисала Влада Републике Србије, одобрени износи могу бити и мањи и већи. Учесници морају да испуне све формалне услове који су наведени. Комисија ће радити на транспарентан начин и спроведени поступак ће бити доступан јавности.

По завршетку конкурса, објавићемо имена свих учесника Конкурса и Одлуку са именима и одобреним износима учесницима Конкурса.

Check Also

Гујон на Спасовдан са Србима у Румунији

Директор Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону Арно Гујон у дводневој је …