srЋирилицаlatLatinicaenEnglish

Већ стижу повољни коментари из дијаспоре

извор: Народне новине – Ниш

Регионална агенција за развој источне Србије представила је у Бечу могућности пословања у источној Србији под мотом „На истоку нешто ново“ и неколико дана након тога може се рећи да су коментари прилично позитивни. Преко свог часописа „Дијаспора“ наши људи који живе у Аустрији и сами промовишу и позивају потенцијалне инвеститоре и кажу „Улажите тамо где је Дунав најлепши“.

timocka krajina

Један од коментара је такође да је презентација показала са колико озбиљности је осам општина зајечарског и бор ског округа пришло задатку довођења инвеститора у овај део матице, који има највећи број грађана на раду у иностранству. Како је речено, челни људи локалних самоуправа одавно чине све да велике стране инвеститоре убеде да улажу у њихове општине, а сада се окрећу и онима који су
више деценија у иностранству и њима се нуди могућност улагања у родни крај.

Тако је своје излагање и почео Владан Јеремић, директор Рариса на пријему код амбасадора Пере Јанковића. Од наших људи ништа не тражимо, нити их убеђујемо и молимо, већ смо дошли да им из прве руке понудимо све могућности, где могу свој тешко стечен новац да уложе, рекао је овом приликом Јеремић. Сви су оценили да је пријем у амбасади, где је присуствовала и економски саветник Нада Кнежевић, био срдачан и изузетно садржајан, што су, речено је , сви гости оценили као нешто ново. Гости из Србије су уверавали присутне да имају пуно профитабилних разлога да инвестирају новацу родни крај.

У Бечу је представљена 51 локација, као могућност за инвестирање. Највише их је било из области туризма, али као што је изјавио Милан Уруковић, председник општине Неготин, то је реалност јер овај део Србије има шуме, Дунав, ловишта, бање и историјске локалитете. Поред тога представљене су и могућности инвестирања у пољопривреду, сточарство и воћарство. У име бечке дијаспоре све присутне је поздравио председник заједнице српских клубова у Бечу Борислав Капетановић, који је рекао да су сви свесни да се ништа не може урадити преко ноћи, али да су сви у дијаспори спремни да пруже сву помоћ, како би инвеститори стигли у источну Србију.

Check Also

Донација Србије Српској – помоћ у борби против вируса Covid19

извор: srbija.gov.rs Председник Републике Србије Александар Вучић обишао је данас, заједно са потпредседницом Владе и …